Category Archives: Name Issue

Стоп на менталното ропство, Слобода за името

Простете ми на речникот но 27 години преговори за името е исто како да сте се согласиле да ве дупат а да не сакате да ви влезе. Ајде што овие преговори се против уставни против правни недемократски ретроградни според сите … Continue reading

Posted in Македонија, Политика, Greece, Name Issue, Politics | Leave a comment

Државата над партијата и личниот интерес

Ќе ви кажам сега една приказна лична моја: Во 2008 бев до Бетмен на Плоштад Пела на Протест Против Промена на Името. Го лепевме цел град со плакати кои ги плаќавме од сопствен џеб. Никој не застана зад нас. Двете … Continue reading

Posted in Македонија, Политика, Macedonia, Name Issue, Politics | Tagged , , , | Leave a comment

Our Name is Macedonia

A while ago on my Facebook Page МАКЕДОНЦИ i started some kind of a campaign against the racial dicrimination enforced and imposed by the Greek denial and refusal to recognise that Macedonian identity exists. For those who dont have any … Continue reading

Posted in Greece, Macedonia, Name Issue | Leave a comment