Category Archives: Politics

Стоп на менталното ропство, Слобода за името

Простете ми на речникот но 27 години преговори за името е исто како да сте се согласиле да ве дупат а да не сакате да ви влезе. Ајде што овие преговори се против уставни против правни недемократски ретроградни според сите … Continue reading

Posted in Македонија, Политика, Greece, Name Issue, Politics | Leave a comment

Syria: The truth underneath the rubble

In the morning hours on the 14th of April 2018, the United States of America, the United Kingdom, and France once again attacked Syrian government positions without respecting the United Nations Charter, nor any of the UN laws and resolutions … Continue reading

Posted in Politics, World | Tagged | Leave a comment

Државата над партијата и личниот интерес

Ќе ви кажам сега една приказна лична моја: Во 2008 бев до Бетмен на Плоштад Пела на Протест Против Промена на Името. Го лепевме цел град со плакати кои ги плаќавме од сопствен џеб. Никој не застана зад нас. Двете … Continue reading

Posted in Македонија, Политика, Macedonia, Name Issue, Politics | Tagged , , , | Leave a comment